info@foxcosmetics.nl   0416 79 51 58    

30
apr

Het verhaal achter de verbazingwekkende iconische blends

Kom meer te weten over de aromatic serums.

De Eve Taylor® gemengde oliën zijn al tientallen jaren wereldwijd bekend vanwege het strikte proces dat de ingrediënten doorlopen van de groei tot het einde; de mengtechniek. Deze collectieve elementen maken Eve Taylor® Aromatische Serums enkele van de meest beste beschouwd in de wereld.
Wereldwijd geproduceerde natuurlijke etherische oliën.
De bronnen van al onze natuurlijke essentiële oliën komen van locaties over de hele wereld met de beste klimaten. We creëren voorwaarden die de beste kwaliteit en de sterkste etherische oliën geven. Wij gebruiken uitsluitend duurzame bronnen. Dit houdt in dat wij verantwoordelijk zijn en dat wij deze verbazingwekkende plantaardige bronnen die we gebruiken waarborgen voor toekomstige generaties.

Handoogsten

Wanneer onze plantaardige bronnen worden geoogst, gebruiken we alleen een handoogst-techniek en wij maken nooit gebruik van machines om de planten te oogsten. Oogsten met de hand zorgt ervoor dat de planten met zorg worden gesneden om zo de waarde van het gewas te behouden en eventuele schade die kan leiden tot minder krachtige oliën te voorkomen.

Eerste destillatie stoom extractie

Binnen enkele uren na de oogst ondergaan de planten een proces van extractie om het aromatische essentiële olie-gedeelte los te maken van het gewas. De meerderheid van het gebruik van de Eve Taylor® etherische oliën wordt gewonnen met behulp van de eerste destillatie stoom extractie. Dit proces maakt gebruik van enorme ‘kassen’, waar de planten in zijn geplaatst. Stoom van een bepaalde temperatuur wordt door kas geblazen, dit zorgt ervoor dat de stoom door de planten blaast en zo barsten de essentiële olie-moleculen uit de bladeren/stengels etc. De temperatuur moet warm genoeg zijn om het volledige therapeutische rendement uit het gewas te halen, maar niet te warm om het gewas te verschroeien en de therapeutische waarde te vernietigen. De damp stijgt op en gaat door een verbindingsleiding naar een condensor, waar het afkoelt en terugkeert naar een waterconsistentie. Aangezien de essentiële oliën niet mengen met water komen zij naar de oppervlakte van het water waar het dan wordt overgeheveld om te gebruiken.

De hand mengen techniek

Onze Aromatische Serums maken gebruik van een aloude hand-meng-techniek die is ontwikkeld door Eve zelf in de jaren 1960. De techniek en de mixformuleringen zijn vandaag de dag nog steeds hetzelfde als toen. De essentiële oliën worden samen gemengd tot een concentraat en daarna voor minimaal 3 weken in een speciaal geventileerde ruimte zonder warmte en licht geplaatst om samen te gaan.

Wanneer de etherische oliën via de hand-meng-techniek met elkaar gemengd worden, worden hun individuele eigenschappen versterkt en vergroot. De collectieve synergie tussen de olie wordt op deze wijze veel krachtiger dan bij individuele oliën. Na deze techniek worden de oliën getest en vervolgens toegevoegd aan de gemengde basisoliën en in flessen gedaan om te gebruiken.