info@foxcosmetics.nl   0416 79 51 58    

18
sep

Een goede peeling is een snelle mooimaker

Soms zijn er momenten waarop je tot de conclusie komt dat het vandaag even niet jouw ideale dag is. Het haar valt niet zoals je dat eigenlijk zou willen, wat je ook probeert. Daarnaast zie je er vermoeider uit dan normaal en jouw huid mist net die stralende en/of frisse gloed die het anders wel degelijk kan hebben. En dan?

Dan wordt het hoog tijd om in actie te komen met een snelle mooimaker: een peeling.

Door te peelen, verwijderen wij een dun laagje van de huid. Hierdoor worden oneffenheden op de huid verwijderd en fijne lijntjes worden minder zichtbaar. Maar denk ook aan acné, littekens of pigmentvlekken. Ook dit wordt minder zichtbaar door een goede peeling. Daarbij stimuleert een peeling ook de levende cellagen en de doorbloeding. Het resultaat is dan ook dat een peeling een goede huidverbetering geeft. Het geeft een verbeterde huidstructuur, verfijnde poriën en een frisse stralende teint.

Een peeling geeft direct zichtbaar resultaat, kost weinig tijd en is zeer effectief. Mocht je nog extra tijd overhebben, adviseren wij je na de peeling een ampul en/of masker te gebruiken. Beiden afgestemd op jouw huid.

Na de peeling is onze huid namelijk in staat om voedingsstoffen / actieve ingrediënten uit een ampul, masker of crème, intensief op te nemen. Hierdoor maak je het resultaat alleen maar intensiever. En jouw huid? Deze zal dankbaar stralen van gezondheid.

En het mooiste is dat er naast een peeling voor het gezicht ook peelings zijn voor het lichaam. Na een heerlijk ontspannen bad of douche een beetje peeling nemen en dan het gehele lichaam peelen. Wanneer je daarna je huid met een bodycrème of bodymilk insmeert wordt deze intens door de huid opgenomen. Onze kleding valt als zijde over ons lichaam. Een peeling voor onze huid is niet alleen zichtbaar, je kunt het ook voelen. De huid voelt zijdezacht aan. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Ogen zien resultaat…

Een intensief serum waarbij onze ogen zelf het resultaat zien.
Contour correction, een beetje zoals Botox in een flesje. Een serum waarbij uw ogen resultaat zien. Wat maakt dit serum nu eigenlijk zo bijzonder?
Dit soft-focus serum is het juiste product waar iedereen al een tijd op gewacht heeft. Het is een serum bij uitstek geschikt voor een speciale gelegenheid of een avond uit. Het serum wordt gebruikt rondom de ogen maar ook bij fronsrimpels, voorhoofd en neuslippenplooi. Contour correction penetreert in de huid en reflecteert het licht.
Het bijzondere aan dit serum is tevens dat het over de gezichtsverzorging en make-up wordt aangebracht.
Breng het serum aan op de rug van de hand en druk het vervolgens aan op de huid waar rimpels gecorrigeerd dienen te worden.
Dit serum biedt werkelijk fantastische resultaten. Onmiddellijk worden rimpels gladgestreken, de huid voelt stevig en strak aan en de oogcontour oogt fris en helder.
Contour correction is een pompflacon van 15 ml.

Wat is Aromatherapie?

Kom meer te weten over aromatherapie.
Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van etherische oliën van kruiden en planten. De geuren die vrijkomen werken in op het onderbewuste waardoor o.a. ontspanning ontstaat. Daarnaast heeft de inbreng van geuren nog een positieve eigenschap: het in evenwicht brengen van zenuwstelsel. Daarnaast zijn het krachtige antioxidanten.

Binnen de aromatherapie worden verschillende methoden gebruikt. In de Verenigde Staten en Engeland is aromatherapie vooral gericht op ontspanning en het verhogen van welbevinden via de massages.

Etherische olie is een mengsel van vluchtige aromatische moleculen gewonnen uit verschillende delen van planten. Denk hierbij aan bloesem, de vrucht, zaad, bladeren, schors etc. Kenmerkend hierbij is de geur van de plant waaruit ze gewonnen worden. Hoewel het mengsel olie genoemd wordt, bevatten etherische oliën geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur maar verdampen snel bij verhitting.

Het woord etherisch komt van het Griekse aither wat letterlijk “lucht van de hemel” betekent. De Grieken duidden hiermede de onderste laag van de kosmos aan. Soms wordt het ook als etherische oliën gespeld. De etherische oliën zijn net als ether vluchtig en sterk geurend.

Volgens Wikipedia is slechts een klein deel (circa 10%) van het plantenrijk in staat aromatische bestanddelen te produceren. Sommige soorten vluchtige olie zijn vrij duur en dat heeft te maken met het feit dat veel platen nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te verkrijgen.

Vluchtige olie wordt op diverse manieren gewonnen. Dit kan o.a. door stoomdestillatie. Hierbij wordt stoom door de te verwerken plantdelen geleid. De vluchtige olie vervliegt met de stoom. Wanneer de stoom is afgekoeld tot water en de vluchtige olie weer vloeibaar is geworden, kan de olie gescheiden worden door verschil in polariteit tussen olie en water.

Het verhaal achter de verbazingwekkende iconische blends

Kom meer te weten over de aromatic serums.

De Eve Taylor® gemengde oliën zijn al tientallen jaren wereldwijd bekend vanwege het strikte proces dat de ingrediënten doorlopen van de groei tot het einde; de mengtechniek. Deze collectieve elementen maken Eve Taylor® Aromatische Serums enkele van de meest beste beschouwd in de wereld.
Wereldwijd geproduceerde natuurlijke etherische oliën.
De bronnen van al onze natuurlijke essentiële oliën komen van locaties over de hele wereld met de beste klimaten. We creëren voorwaarden die de beste kwaliteit en de sterkste etherische oliën geven. Wij gebruiken uitsluitend duurzame bronnen. Dit houdt in dat wij verantwoordelijk zijn en dat wij deze verbazingwekkende plantaardige bronnen die we gebruiken waarborgen voor toekomstige generaties.

Handoogsten

Wanneer onze plantaardige bronnen worden geoogst, gebruiken we alleen een handoogst-techniek en wij maken nooit gebruik van machines om de planten te oogsten. Oogsten met de hand zorgt ervoor dat de planten met zorg worden gesneden om zo de waarde van het gewas te behouden en eventuele schade die kan leiden tot minder krachtige oliën te voorkomen.

Eerste destillatie stoom extractie

Binnen enkele uren na de oogst ondergaan de planten een proces van extractie om het aromatische essentiële olie-gedeelte los te maken van het gewas. De meerderheid van het gebruik van de Eve Taylor® etherische oliën wordt gewonnen met behulp van de eerste destillatie stoom extractie. Dit proces maakt gebruik van enorme ‘kassen’, waar de planten in zijn geplaatst. Stoom van een bepaalde temperatuur wordt door kas geblazen, dit zorgt ervoor dat de stoom door de planten blaast en zo barsten de essentiële olie-moleculen uit de bladeren/stengels etc. De temperatuur moet warm genoeg zijn om het volledige therapeutische rendement uit het gewas te halen, maar niet te warm om het gewas te verschroeien en de therapeutische waarde te vernietigen. De damp stijgt op en gaat door een verbindingsleiding naar een condensor, waar het afkoelt en terugkeert naar een waterconsistentie. Aangezien de essentiële oliën niet mengen met water komen zij naar de oppervlakte van het water waar het dan wordt overgeheveld om te gebruiken.

De hand mengen techniek

Onze Aromatische Serums maken gebruik van een aloude hand-meng-techniek die is ontwikkeld door Eve zelf in de jaren 1960. De techniek en de mixformuleringen zijn vandaag de dag nog steeds hetzelfde als toen. De essentiële oliën worden samen gemengd tot een concentraat en daarna voor minimaal 3 weken in een speciaal geventileerde ruimte zonder warmte en licht geplaatst om samen te gaan.

Wanneer de etherische oliën via de hand-meng-techniek met elkaar gemengd worden, worden hun individuele eigenschappen versterkt en vergroot. De collectieve synergie tussen de olie wordt op deze wijze veel krachtiger dan bij individuele oliën. Na deze techniek worden de oliën getest en vervolgens toegevoegd aan de gemengde basisoliën en in flessen gedaan om te gebruiken.